Menu

Fii FRESH! Blog

Din bucătăria noastră-laborator de la FitFresh am făcut micul nostru sondaj înainte de a ne apuca de treabă în alcătuirea noilor meniuri! Desigur în rândul persoanelor interesate de hrana care susține un mod de viață sănătos. Iată câteva răspunsuri primite în acest sondaj adhoc, care nu are pretenții științifice, dar este foarte revelator.

Sunteți pretențioși? Noi suntem bucuroși!

FitFresh: Dacă ai avea tot timpul și toate resursele, cum ai alcătui un meniu sănătos pe termen lung?

Gabriel, 47 de ani, antreprenor: Aș alege surse de ingrediente sănătoase pentru fiecare din principalele grupe alimentare, apoi le-aș testa sub raportul gustului, gândindu-mă la rețete variate și păstrând proporția între inovație și tradițional. Personal, prefer bucătărie românească și feluri de mâncare tradiționale, dar în ultimii ani (mulți!) am ajuns să o evit deoarece la multe restaurante mă întâlneam cu aceste feluri gătite excesiv și cu multâ grăsime. Aș face cu mare prudență împrumuturile din alte bucătării, evitânbd excesul de condimente, mai ales dacă au gust puternic sau sunt foarte picante!

Fitfresh: Folosim ingrediente proaspete și curate din ferma de la Valea Dragului și meniurile noastre se alcătuiesc prin stânsa colaborare între nutriționist și bucătar.

Fitfresh: Cât timp evaluezi că petreci în bucătărie gătind? Și câtă satisfacție obții din asta?

Silvana, 30 de ani, medic: Mai deloc, deoarece nu am timp de petrecut în bucătărie. Acum vreo lună înfulecam cereale cu iaurt la micul dejun pentru că nu cer cumpătăruri complexe, la prânz covrigi și pateuri pentru că speram de fiecare dată la o cină liniștită la restaurant, cu preparate alese de mine pe sprânceană. Vreți să știți în căte seri se întâmpla asta? Să zicem în una din zece! În restul ocaziilor avea mereu altceva de făcut decât să petrec ore la restaurant și sfârșeam prin a cumpăra te miri ce de mâncare. În calitate de medic însă știu ce importanță are o hrană sănătoasă și echilibrată, așa că am fost fericită atunci când m-am abonat la Fitfresh, care m-a luat „în pensiune“! Acum primesc în fiecare zi altceva de mâncare, feluri gustoase și variate, preparate așa cum le-aș fi făcut chiar eu dacă aș fi avut timp.

Marcela, 34 de ani, freelancer și mama lui George, 5 ani: Foarte mult timp petrec gătiind, pentru că toți din familie iubim varietatea. Iar George este de-a dreptul mofturos,… nici nu mai pomenesc câtă mâncare gătită ajunge la coșul de gunoi…

Fitfresh: Ne gândim întodeauna la cei care se aboneazâ la noi pentru întreaga săptămână și avem grijă să le asigurăm varietate, deoarece numai dacă este preparată gustos și variat hrana sănătoasă ne poate intra în obicei, ne poate oferi acea satisfacție care face din hrănirea sănătoasă un stil de viață, o opțiune pe termen lung care este o opțiune pentru sănătate pe termen lung. Altmineri, dacă este doar „sănătoasă“ nutrițional, dar nu ne inspiră nimic sub aspectul gustului, riscăm să abandonam și „mâncatul sănătos“ ca pe o dietă oarecare. Pe scurt: pentru a păstra un stil de a mânca pe termen lung el nu trebuie să facă apel decăt într-o proporție foarte mică la simțul nostru pentru disciplină, ci să apeleze predominat la plăcerea gustativă și satisfacția legată de felul în care ne simțim și arătăm.

Da, comandând mesele de la noi câștigi timp și bani! Ai meniul deja croit, nu mai pierzi timpul nici cu shopping și nici cu gătit. Și, da, cunoaștem situația în care ai gătit cu pasiune, dar o cantitate prea mare pentru a fi mâncată și, cu cele mai pioase regrete, trebuie să arunci câteodată chiar mai mult de jumătate. Te scăpăm și de aceste griji și te asigurăm că noi cei de la Fitfresh știm să evităm risipa alimentară, deoarece avem bucătari profesioniști care dozează cu precizie ingredientele și porțiile.

Recommend post

Comments are closed.

FIT FRESH
Main Menu x
X