Menu

Fii FRESH! Blog

Punându-ne încrederea în istețimea nutriționistului și priceperea bucâtarului, în profesioniștii de la FitFresh, ne eliberăm de timpul și sudoarea scurse în buucătărie, de mirosul de prăjit din păr și de eternul stres „nu cumva am ars mâncarea“? „nu cumva am pus prea multă sare?“ Câștigăm timp și mai ales câștigăm o porție bună de relaxare fizcă și mentală. Să nu le revărsăm în moara de energie și pasiune a ecranelor, ci să le folosim pentru a oferi mâncării toate acele componente care fac din ea hrană pentru suflet și spirit: voie bună, dragoste, o atmosferă de siguranță și bucurie, acele conversații nostime care ne fac să ne bucurăm că suntem împreună la masă, că suntem acasă.

Cum faci din mâncare hrană pentru sănătatea trupului și sufletului

„Hrană sănătoasă“ înseamnă desigur ce mănânci, dar și cum mănânci. Actul de a mânca s-a încărcat cu viață psihică în zorii existenței noastre  biologice și această legătură este indestructibilă – și orice sistem care face apel la rațiune legat de actul de a mânca trebuie să țină mereu seama de acest aspect vital care rămâne sub pragul conștiinței, chiar înainte ca puiul de om să-și formeze o percepție despre sentimentele proprii.

La masă, încorporezi odată cu mâncarea și toată atmosfera emoțională din jur – de aici vine de exemplu și expresia „nu o să înghit asta“

Este valabil pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Animozitățile, enervările, presiunile iau naștere de aici: copiii resimt ca pe niște adevărate toxine poverile psihice pe care părinții le cred ascunse și cu timpul ei dezvoltă relații problematice cu mâncarea – tulburările comportamentului alimentar de tipul anorexie/bulimie iau naștere chiar aici, la mesele copilăriei (unele dintre ele încă și mai demult, la sânul mamei).

Și aici ne poate fi de folos timpul eliberat de Fitfresh. Putem recurge la meniuri Fitfresh pentru fiecare membru al familiei, în loc să ne aruncăm ultimul strop de energie și ultima jumătate de oră smulsă din agenda zilei încropind pentru cel mic o mâncare de care nu suntem neapărat sigure din punct de vedere nutrițional și pe care i-o vom servi cu îndoială și cel puțin o undă de enervare – apoi vom avea pretenția ca micuțul să o aprecieze, în timp ce noi ne precipităm cu ochii în telefon, de teamă să nu se fi petrecut ceva esențial în timp ce noi găteam – urmând ca imediat cel mic să facă și el la fel, cu tableta.

Este mai bine ne păstrăm energia, relaxarea și disponibiltatea pentru joc, oferind copilului o porție de mâncare sănătoasă de la Fitfresh, alcătuită după principii nutriționale corecte și preparată gustos și în cele mai bune condiții, adică ceea ce mâncăm și noi! Apoi masa poate să înceapă cu glume și povești!

Dacă noi părinții ne savurăm porțiile colorate de la Fitfresh, cu siguranță și cel mic o va savura deoarece plăcerea de a mânca se naște prin imitație – în felul acesta și legumele frumos colorate din porțiile Fitfresh au șansa să intre în topul alimentelor cool.

Aud deja pe mulți părinți obiectând:  „copilul meu nu mănâncă decât pui, hamburgeri și cartofi prăjiti, de la 4 ani. Orice altceva îi dăm, e în zadar!“ Unii știu bine că acest fel de alimentație este drumul direct spre obezitatea infantilă, capitol la care România a ajuns fruntașă pe toată Europa și nu, nu avem de ce să ne mândrim!

Dar acești părinți declară că nu găsesc soluții de a se opune voinței alimentare suverane a copilului. Dragi părinți, nu este vorba aici deloc despre voință – nici de a lui și nici de a voastră. Este nevoie doar ca voi, și după voi copilul, să conștientizați că mâncarea este o sursă de plăcere și de energie pentru mișcare în primul rând, și imediat apoi pentru minte. Nu ar trebui să fie nimic obligatoriu și impus (ceea ce stârnește imediat o opoziție mai mult sau mai puțin conștientizată și manifestă). Mai bine începeți și voi, alături de copil, călătoria spre masa sănătoasă. Alegând meniul Fitfresh veți învăța intuitiv cu toții compoziția optimă a unei porții și veți savura împreună gusturi noi!

Faceți din fiecare masă în familie cu meniul Fitfresh adecvat un prilej de bucurie și o sursă de sănătate mentală pentru fiecare dintre voi – veți fi surprinși în scurt timp că micuțul nu va mai cere atât de des fastfood și poate chiar va uita de el. Și dacă tot ați economisit timpul cu gătitul, poate faceți o partidă de baschet afară înainte de a vă așeza la masă!

de Roxana Melnicu

Recommend post

Comments are closed.

FIT FRESH
Main Menu x
X