Menu

Fii FRESH! Blog

Muncim ca să trăim sau trăim ca să muncim? Dacă faci parte din prima categorie sau dacă ești în a doua și ai vrea să treci în prima categorie, atunci cu siguranță te preocupă cum să ai mai mult timp pentru partea hedonică a vieții.  Problema cu timpul este că e finit. Avem un capital […]

Cum faci ca să mănânci bine, sănătos. gustos, cu consum minim de energie și timp

Muncim ca să trăim sau trăim ca să muncim? Dacă faci parte din prima categorie sau dacă ești în a doua și ai vrea să treci în prima categorie, atunci cu siguranță te preocupă cum să ai mai mult timp pentru partea hedonică a vieții.  Problema cu timpul este că e finit. Avem un capital de timp zilnic, pe care îl împărțim în funcție de priorități sau valori personale. Pe lângă asta, avem la dispoziție, în 24 de ore, un capital finit de energie. Ce e de făcut?

Cumpără-ți timp

Cum fac să am mai mult timp? Să îmi rămână energie pentru ce contează? Unul dintre cele mai valoroase sfaturi, care vine din zona oamenilor de business de sucess, este să îți cumperi timp. 

– Poți să îți iei o bonă care să stea câteva ore pe zi cu copiii tăi și tu să îți folosești energia pentru proiectele personale. 

– Poți să colaborezi cu o firmă care să te ajute la curățenia generală, timp în care să te relaxezi citind o carte. 

– Poți să apelezi la un serviciu de livrare la domiciliu pentru cumpărături online, iar în ora pe care ai petrecut-o în magazin poți să faci sport. 

– În loc să faci planuri peste planuri despre cum să mănânci mai sănătos și ce să gătești, ce să îți iei la pachet și cum să te ții de plan, cum să mănânci variat, alege să facă cineva toate astea pentru tine. Sună bine, nu? Ei, bine, există soluția potrivită pentru tine. Și ieși mai ieftin decât dacă ai merge la cumpărături și ai găti acasă.

Cum alegi un serviciu complet care să îți ofere un plan alimentar

Sunt mai mult criterii pe care poți să le ai în vedere pentru a ști că planul alimentar pe care îl vei alege ți se potrivește. La FitFresh.ro am gândit un serviciu integrat, complet , care să răspundă perfect la întrebările frecvente: vreau să mănânc sănătos, pe termen lung, dar nu pot sau nu știu cum sau nu am idee cum să încep. Așadar, te ghidăm noi, oferindu-ți câteva criterii:

1. Simți că poți să alegi. Preferi preparate vegane? Îți dorești un număr mai redus de calorii?  Ai un program imprevizibil, dar știi că ai nevoie de o masă de prânz consistentă? Uită-te în oferta furnizorului și vezi ce alegeri ai.

2. Știi foarte bine ce mănânci. Cu alte cuvinte, vrei ca preparatele pe care le primești să aibă o listă scurtă de ingrediente, care să sune ca la mama acasă. 

3. Mănânci sănătos, diverisificat. Meniul tău se pliază perfect pe ce își dorești. Probabil că vrei preparate tradiționale, dar să fie sănătoase, nu cu sosuri excesive, nu cu prăjeli, dar să poți să te bucuri de chiftele, șnițele și chiar de un dulce făcut în casă. Pe de altă parte, ai mânca și ceva ușor mai exotic, parcă un hummus sau o mămăligă tartufată. Vrei fibre din fulgi de ovăz, legume fructe. Semințe pentru sănătatea cardiovasculară și a creierului. Proteine din carne macră, linte, mazăre, iaurt, ouă. Pastele să fie gătite lejer. 

4. Ai parte de varietate. Nu mănânci același lucru și azi și peste două zile. E important să mănânci legume în culorile curcubeului, ca să îi dai corpului vitaminele și mineralele necesare. Acasă nu prea îți permiți să mănânci la dimineață o roșie mică cherry, un pic de ardei și un pic de țelină, iar la masa de prânz niște dovlecel cu morcov. Ai ajunge să arunci multă mâncare. Un serviciu complet îți oferă această șansă de a varia culorile din farfurie, având fix cantitatea de care ai nevoie.

5. Meniurile sunt gândite de specialiști. Ideal de o combinație dintre un nutriționist și un chef. Așa știi că ai parte de un stil alimentar echilibrat și de preparate gustoase. Mâncarea trebuie să îți ofere plăcere, să nu fie fadă și când mănânci sănătos.

6. Preparatele sunt fresh. Mâncarea nu a fost congelată și decongelată, carnea este proaspătă, legumele arată impecabil. 

7. Ambalajele sunt prietenoase cu mediul. Știi că poți să le reciclezi și, ideal, că sunt fabricate din materiale reciclate. O cutie de carton, un șnur din sfoară, o pungă din hârtie, ambalaje folosite judicios. Pe de altă parte, ambalajele îți protejează bine preparatele și le păstrează în siguranță. Numai uitându-te la preparate, simți grija față de calitate și siguranță alimentară. Este un aspect extrem de important, mai ales când este vorba de mâncare.

8. Transparență asupra costurilor. Prețuri bune. Știi exact pentru ce plătești și cât plătești. Făcâd un calcul, beneficiind de toată gama de servicii enumerate mai sus, ajungi la un total avantajos pentru tine.

9. Cireașa de pe tort. Când alegi un serviciu complet simți că faci mai mult decât să plătești un serviciu. Alegi o companie căreia, dincolo de business, îi pasă de mediu și de oameni. Poți să ajuți o comunitate locală, persoane din familii dezavantajate, susții un proiect social sau un ONG.

10. Extra beneficiu, poate cel mai important: simți că mănânci sănătos, cu plăcere, variat, nu te plictisești, preparatele sunt atractive, ceea ce te ajută să ai un stil de viață sănătos, fără să simți că te chinui. Ai găsit un partener care să te ajute să trăiești mai bine. Să ai timp și energie să te aventurezi în proiecte personale. 

Recommend post

FIT FRESH
Main Menu x
X