Menu

Fii FRESH! Blog

Din experiența mămicească, cele mai întâlnite variante sunt:

A. comanzi o pizza.
B. Rogi bunicii să le facă un fel pe care știi că nu-l refuză – șnițele de exemplu.
C. Le faci/cumperi un sandviș.

Dar te-ai gândit la varianta „Comandă un meniu premium, realizat de un expert în nutriția pentru copii”?

Ce faci când nu mai știi ce să le dai copiilor de mâncare?

Niciuna dintre primele trei variante nu e de condamnat, dar există o consecință – de multe ori te vei simți vinovat(ă) că nu reușești să le oferi puilor tăi mâncare sănătoasă, așa cum vezi în fotografiile unor mame-influencer: femei zâmbitoare care își hrănesc copiii cu mousse de broccoli și curcan sous-vide, dintr-un bol de porțelan fin, printre ghivece înflorite (și asta în timp ce ele poartă tocuri în casă și au un machiaj impecabil). Să fim serioși, cine face asta de trei ori pe zi?!

Orice părinte educat trece prin perioade dificile din punct de vedere al alimentației cu copiii săi, între 3-4 ani și debutul adolescenței. Copiii au apetit capricios, s-ar hrăni preponderent cu dulciuri, refuză fructe și legume pe care poate le și mâncau în perioada de bebeluși, sunt foarte vocali în exprimarea dezacordului de a înghiți orice le pui în farfurie, cu dorința sinceră de a-i hrăni cât mai sănătos.

 Asta în timp ce tu încerci să te împarți între un call cu managerul de departament, predarea unui raport către client, treburile casnice și hrănitul animalului de companie. Speri să-ți rămână totuși și 10 minute pentru lecția de pilates și poate chiar să reușești să-ți faci manichiura diseară… Când să mai și gătești?

Vestea bună este că Fit Fresh îți întinde o mână de ajutor și gătește în locul tău! Am apelat la un medic nutriționist specialist în Igiena copilului, am studiat cu atenție ofertele gastronomice ale grădinițelor și taberelor de copii din țară și din străinătate (în special din Franța și Italia), pentru a vedea ce le oferă copiiilor culturile gastronomice cele mai savuroase din Europa și am realizat meniuri premium pentru juniori: perfect echilibrate din punct de vedere al caloriilor și nutrienților, variate, colorate și gătite prin cele mai sănătoase tehnici.

Dulciurile sunt în cantitatea recomandată de cele mai importante ghiduri de nutriție, respectiv de maximum 10% din totalul caloriilor zilnice, fructele sunt oferite în stare cât mai puțin prelucrată, pentru a nu distruge vitaminele și fibrele prebiotice, proteinele sunt de cea mai bună calitate, iar grăsimile sunt în principal de origine vegetală, pentru a veni cu acizi grași esențiali Omega 3, 6 și 9, atât de necesari dezvoltării bune a organismului.

 

Este momentul să mâncăm din nou bine

Nu întâmplător, în ultimii ani, cooking-show-urile, blogurile culinare și canalele TV care prezintă rețete au devenit din ce în ce mai vizionate în întreaga lume. Există o preocupare din ce în ce mai mare pentru o alimentație sănătoasă, în special în rândul persoanelor  educație superioară. Iar dacă adulții își mai găsesc scuze să mănânce lucruri care nu le fac bine, copiii nu au nicio vină! Ei mănâncă ceea ce le oferă părinții lor. Cartofi prăjiți le oferi? Asta vor mânca? Morcovi cruzi le oferi? Îi vor mânca și pe aceia, chiar dacă unii poate vor bombăni!

Concomitent, industria alimentară este constrânsă să producă mult, ieftin și bun, ceea ce este o misiune imposibilă. Așa că nu ne mirăm când descoperim dextroză în lista de ingrediente a peștelui afumat sau ulei de palmier ca principal ingredient al unui produs de patiserie care pe vremuri se făcea doar cu făină, unt și sare.

Tocmai de aceea, meniurile Fit&Fresh beneficiază de transparență totală – nu folosim nimic pe care părinții sau bunicii noștri nu l-ar recunoaște drept aliment! Procesăm ingredientele cât mai puțin, pentru a nu le distruge matricea nutritivă, și pregătim mâncarea cu doar câteva ore înainte de a o livra, pentru a fi siguri că este proaspătă, savuroasă și hrănitoare.

Respectând cu grijă proporțiile de nutrienți, mâncarea noastră este energie și bucurie totodată! Ne-am bucura să fie savurată în familie, cu zâmbete și urări de poftă bună! Știm că va oferi energie pentru toate activitățile zilei, fie că e vorba de efort intelectual sau de activitate fizică susținută. Iar pe lângă cele trei mese principale, am strecurat și câte o gustare dulce, pe care o puteți oferi ca desert sau ca recompensă celor care nu au probleme de greutate.

 

 

PROFITĂ DE DISCOUNTURI!

Recommend post

FIT FRESH
Main Menu x
X