PRODUSELE NOASTRE POT CONȚINE ALERGENI SAU URME DE ALERGENI
LEGISLAȚIE – Conform Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 martie 2000 – în conformitate cu cerinţele Regulamentului UE 1169/2011.
Alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:
◦ Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate;
◦ Crustacee și produse derivate;
◦ Oua și produse derivate;
◦ Pește și produse derivate;
◦ Arahide și produse derivate;
◦ Soia și produse derivate;
◦ Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză);
◦ Fructe cu coajă, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate;
◦ Țelină și produse derivate;
◦ Muștar și produse derivate; semințe de susan și produse derivate;
◦ Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru;
◦ Lupin și produse derivate;
◦ Moluște și produse derivate.
DISCLAIMER
Ne rezervăm dreptul de a schimba anumite ingrediente, în funcție de disponibilitatea materiei prime.
Pozele sunt cu titlu de prezentare.